torsdag 28 februari 2008

Underbara vårväder!!

Förväntansfulla jag! Något är på gång.. vi ska säkert åka någonstans och jag vill så gärna hänga med... Solen skiner, fåglarna kvittrar och matte blev sugen på att träna lite så vi åkte till hundklubben idag oxå. Där var som vanligt inga andra så vi hade hela planen för oss själva. Ganska bra för då kan jag fokusera mig helt på vad matte vill.

För att matte skulle kunna visa hur duktig jag verkligen är var hon tvungen att hämta kameran som låg i bilen. Då tyckte hon att det var perfekt att träna lite "vänta" också. Så där satt jag... med en godis på ena sidan och matte som traskade iväg på den andra. Tror ni jag satt kvar??! Kolla in bilderna får ni se :D
. Den lilla bruna pricken där borta är jag... Jag syns knappt!

men nu syns jag lite bättre...

...och här sitter jag! Duktigt va?!
.
Vi tränade på "nära" med operant belöning, "hit" och som vanligt "kom". Jag är jätteduktig nu tycker matte för när hon sa "hit" behövde jag inte ens lockas med godis utan bara kom och satte mig, nära nära henne. Varje gång hon ropade "kom" såg det ut såhär:
.
Idag fick jag göra en rolig sak till... "hopp" kallade matte det. När hon sa det skulle jag hoppa över ett hinder. Först fattade jag inte men när hon kastade en godis över hindret hängde jag bara med. Då fattade jag! :D och det var faktiskt kul att hoppa!
.
Jag hoppar så slemmet yr... :)
.
Som avslutning på en härligt solig vårdag på hundklubben fick jag visa hur fint jag kan stå på komandot "stå". Det är inte helt perfekt än... men det jobbar vi på!
.
Var det någon som sa godis?! ;P

1 kommentar:

Helena, Puma och Tisla sa...

Vad duktiga ni är, själv känns det som att jag inte hunnit något alls denna veckan. Ha en bra helg i alla fall!

Kramar från mig och flickorna