fredag 22 februari 2008

Stf. spårhund åt polisen..

Idag när matte och jag tog en liten runda gick vi på hemvägen förbi ett skogsparti bara en bit från oss. Matte gick där i all skönan ro när jag helt plötstligt fick vittring på nåt skumt! Jag fullkomligt for upp i skogen med matte nästan hängande efter. Min nos lyftes inte från marken. Helt plötsligt såg jag hur matte spanade upp över berget och såg lite konfundersam ut... Hade hon sett något/någon?

Jag var helt inne i mitt sökande och nosande att jag inte tänkte så mycket mer på det utan bara fortsatte... i zig zack upp för berget och från höger till vänster. Jag stannade vid bergets slut och tänkte ta mig ner på höger sida för jag ville verkligen följa doften jag hade hittat men matte stod som förstenad och vägrade flytta på sig. "Kom nu killen... du kan inte jaga katter jämt" *hrmf* Jag har väl aldrig jagat någon katt tänkte jag... vad dillar hon om?

Jag ville bara ner för berget och följa doften men matte började prata högt om hur bråttom vi hade hem för vi skulle laga mat och barnen var hemma ensamma och vi skulle få främmande och massa mer... Jag fattade ingenting. Till slut följde jag iaf med henne hemåt och när vi kom hem ringde hon direkt till polisen! Jag hörde hur matte berättade att hon tyckte hon sett någon springa mot oss fast på andra sidan berget i beige/vit jacka men hon hade bara sett det i ögonvrån... sen berättade hon att jag letat och sökt och när jag stannade fick hon syn på att någon låg och gömde sig i buskarna. När jag tänker efter är det då matte ville gå direkt och började prata en massa om katter, mat och gäster. Anledningen var att innan vi gick ut hade matte hört att det hade varit ett väpnat värdetransportrån i Infra City, inte alls långt från oss. Förmodligen var det en av killarna som låg där i buskarna och gömde sig, för oss! Jisses om jag hade vetat det!
.
Det blev fullt pådrag i den lilla skogen och matte fick gå till piketbilarna och prata och visa poliserna vart hon sett personen... De hade k-pistar!! Det fick inte jag se för jag var ju hemma men jag hörde när hon berättade för Mikaela och Christoffer. Kameran åkte fram och sen följde vi alla spännt vad som hände bara 100 meter från oss... Vi vet inte om tjuvarna åkte fast men jag kan lova att så mycket polisbilar har jag aldrig sett! Minst 10 st och en helikopter. Snacka om spänning!!

Här är helikoptern... den står stilla nästan precis ovanför vårt hus.

En polisbil...

En polisbil till...

Jag funderar på om jag kanske ska erbjuda min nos till polisen. Kanske de behöver en boxer med en sån nos som min :P Vad tycker ni?!

4 kommentarer:

Leah sa...

OZZY!! Det här vad det läskigaste jag har hört. Tur att din matte hade sinnesnärvaro att börja prata om katter och skynda hemåt, annars vet man ju inte vad som hade hänt.
Men jag är döimponerad av ditt nosarbete. Vi är helt fantastiskt stolta över dig här hemma!!! Hoppas polisen fick tag på skurken.

Ozzy for cop;)

Sally sa...

Det är ju nästan som i film! Vilken tur att ni snabbt kom därifrån. Hoppas att polisen tog dem. I så fall är det er förtjänst, fantastiskt!

Boxerälskande snickrfrugan sa...

Ruf: Cooolt kusin vitamin!!! Bra som sagt att din matte började prata katter och grejer för vem vet annars vad som kunde hänt!!! Ja här är vi oxå stolta över dig!!!! kram Ruf

Anonym sa...

oj så spännande! inget så häftigt har vi varit med om ...än!/Saffi